Inga zombies, men väl Powers

Postat den

Jag hade hoppats få läsa senaste Omnibus-samlingen av Kirkmans The Walking Dead idag när jag kom hem från Amsterdam, men den har tydligen försvunnit någonstans i Postens innanmäte. Men å andra sidan hade den andra inbundna volymen av Powers dykt upp; den var lindrigt sagt lite försenad med tanke på att den ursprungligen skulle kommit ut sommaren 2007, men eftersom nummer tre kommer (hmmm) om några månader var de väl tvungna att få tummen ur 😉

Receptet för Powers:

  • En stor nypa typisk Bendis-dialog, (snack, svärande och sexprat)
  • En ännu större nypa hårdkokta polis-klichéer (omaka partners, korrupta chefer, allmänt elände)
  • En dos teckningar à la Bruce Timms Batman (tyvärr något sämre)
  • För att piffa upp det hela, lägg till en superhjälte-vinkling där huvudpersoner utreder brott med Powers-anknytningar (som superhjältarna kallas här)
  • Avsluta med en lätt omskakning, som leder till att det alltför ofta är svårt att förstå i vilken ordning du ska läsa rutorna (vänster-höger över hela uppslaget, eller vänster sida först och sen höger dito?)

Det funkar rätt bra det hela, trots att det inte finns någonting egentligen nytt här. Hela idén med sjaskiga superhjältar som exempelvis har rätt så egna sexualvanor börjar bli lite uttjatad, men Bendis styrka har aldrig varit originalitet, utan snarare att han helt enkelt kan skriva en rätt så underhållande historia, trots att jag läst den förut. Å andra sidan är det också ett problem med hans manus: Det är tusan så lite skillnad mellan manusen här och i Daredevil, Alias och andra Bendis-serier. Trots att dialogen är bra så låter faktiskt alla personer ganska likadant, oavsett om det är Deena, Walker, eller för den delen Matt Murdock som pratar.

Så det blir lite av ett godtyckligt avsnitt av CSI av det hela: Om du gillar stilen så är det 45 minuter helt OK underhållning, men det kommer inte vara någonting som du kommer ihåg efter att du stängt av TV:n. Med andra ord kommer jag nog hugga bok nummer tre eftersom jag trots vad jag sagt gillar teckningsstilen, med vårtor och allt, och stämningen, men jag kan inte med gott samvete rekommendera den.

»

  1. Ping: Lite mindre navelskådning, tack! « Simon säger

  2. Ping: Genre-mix: Crime & Superheroes « Simon säger

  3. Ping: 12 år post factum: The Long Halloween « Simon säger

  4. Ping: En färre superhjälteserie att läsa « Simon säger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s