Ennis, igen igen

Postat den

OK, det var alltså Streets of Glory, skriven av Ennis och tecknad av Mike Wolfer. Det är en inte helt dum historia som utspelar sig i slutet av Vilda Västern-eran, med en huvudperson som inte längre passar in i det nu mer civiliserade samhället. Men givetvis behövs hans rättframma sätt att lösa problem en sista gång…

Så jupp, jag har läst det förut, och sett det på film med för den delen. Lustigt nog är det ändå delarna som handlar om brottet mellan den gamla och den nya tiden som fungerar bäst, men tyvärr tappas den biten bort efter ett tag och det som blir kvar är en rak, klassisk västern-historia i Ennis-tappning (dvs ultravåld, stympningar mm).

Och likaledes tyvärr så är inte Wolfer det roligaste jag sett i teckningsväg; om jag är snäll skulle jag kunna säga att hans stil är monumental, men om jag är ärlig så är den bara stel. Vissa poser ser ut som om de borde framkalla kramper med tanke på hur onaturliga de är.

∴En Ennis utan humor, med halvdana teckningar → Går alldeles utmärkt att skippa, även om berättelsen förstås flyter på bra; det är ytterst sällan som det inte finns åtminstone någonting positivt att säga när Ennnis har varit inblandad.

»

  1. Ping: Garth Ennis gör zombieserier (dåligt): Crossed « Serienytt.se

  2. Ping: Garth Ennis gör zombieserier (dåligt): Crossed « Simon säger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s