Nämenvaf..: Välkommen till Fjuckby

Postat den

Det blir bara en kort liten blänkare idag; imorgon hoppas jag kunna skriva om Darwyn Cooke / Donald Westlakes The Hunter, men idag blir det svenskt.

Det enkla skälet till att det inte blir ett längre inlägg är att det egentligen inte finns så mycket mer att säga om Berglins senaste album, Välkommen till Fjuckby, än att de fortfarande är Sveriges utan konkurrens roligaste serieskapare. Eller förresten: En lyckad Berglin-stripp är roligare än någonting annat du kan läsa, basta.

Men en liten innehållsdeklaration skadar kanske inte. Som vanligt är det det senaste årets strippar som samlats ihop, och som vanligt är det också de som är gjorda i fyrrutorsformat där alla rutorna har ett gemensamt tema som är avgjort bäst. Ingen kan som Berglin satirisera vardagen utan minsta känsla av ett von oben-perspektiv; hos Berglin är vi alla lika små och obetydliga, helt fokuserade på den lilla världen.

Dessutom älskar jag de små påhittade ord som dyker upp då och då hos Berglins. I det här albumet fastnade jag för mrutt från strippen Vad ingen kommer att berätta för dig; läs den och ordet kommer sätta sig lika fast som klassikern ”Nämenvafan?!?”.

Så, iväg och köp, och för den som inte har råd kan man läsa de senaste stripparna på SVDs hemsida. Gack åstad!

En av Berglins senaste strippar

En av Berglins senaste strippar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s