Lapham gör zombieserier (dåligt): Crossed – Family Values

Postat den

Jag ligger lite efter med recenserandet så nu blir det några kortare uppdateringar för några serier jag läst de nyare delarna av: En mycket bra, en som blivit bättre efterhand, och en riktigt usel. För att bli av med den urkiga serien tar jag och börjar med den…

När jag läste Garth Ennis serie Crossed för ett år sedan blev jag rejält besviken när jag fann en extremt våldsam och osmaklig serie, helt utan den egendomligt burleska finess som Ennis kan få till när han anstränger sig. Crossed frossade i människor / zombier (OK, enligt Crossed är det människor som fått någon smitta, men zombier är det enklaste att kalla dem) som alla gjorde sitt bästa i att chockera så mycket de bara kunde, och Ennis förmåga att skildra personer jag bryr mig om och  hans humor fanns det bara någon enstaka glimt av, om ens det.

Så fråga mig inte varför jag fick för mig att läsa uppföljaren Crossed – Family Values; mitt enda försvar var att författaren den här gången var David Lapham som liksom Ennis brukar kunna skriva, och kanske skulle han lyckas bättre.

Men istället blev det faktiskt ännu sämre, vilket är en bedrift i sig.

Till zombier som attackerar/våldtar/lemlästar allt vad de ser får vi nu en liten charmig historia om en gudfruktig man som våldtar sina döttrar, gör dem barn, och smittar dem med zombiesmittan, skyllandes allt på sitt uppdrag från Gud men egentligen är han förstås bara ett slemmigt äckel. Överlag är incest-temat starkt här, där förutom den trevliga pappan vi också får se mamman som när hon blivit smittad omedelbart ger sig ut på jakt efter sina söner. Allt är elände, och givetvis kan inte Lapham låta bli att få sin huvudperson, Adaline, att fundera på om inte människor som hennes far egentligen är värre än de smittade. Djupa filosofiska resonemang, not.

Tji tröttsamt våld, istället en harmonisk familjebild

Att sen tecknaren Barreno lyckas med att bli ännu stelare i stilen än Burrows var i den första delen gör varken från eller till i den här sörjan.

Förlaget Avatar visar i och med Crossed – Family Values att de fortfarande är ohotade i sin ställning som utgivaren av de absolut sunkigaste serierna i USA, trots en del stora namn i sitt stall. Yuck!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s