Årskrönika 2011: Bloggstatistik

Postat den

Först och främst: Gott Nytt År!

Nu är det avklarat, dags att göra min årliga genomgång av statistiken för den här bloggen, dvs mitt årliga Babbla om saker som nog bara jag är intresserad av-inlägg 🙂

Först och främst är det en serieskapare som utan tvekan påverkat statistiken mer än någon annan i år: Lina Neidestam som står bakom serierna Maran och Zelda. I alla kategorier dyker de upp, både i populära inlägg, söktermer, och refererare. Och inte mig emot för det är riktigt bra serier, och jag ser fram mot Zelda 2 som ska dyka upp riktigt snart nu!

Men, till siffrorna:

  • Antal inlägg: 126. Färre än förra året och det är jag inte förvånad över ; det har blivit mycket böcker och tv-serier i år också som har tagit tid från det ack så viktiga serieläsandet 😉 Men jag är ändå nöjd med 2-3 inlägg / vecka.
  • Mest lästa inlägg: Kross-seger av Neidestam där både Maran-inlägget och Zelda-inlägget (från 2009!) hade dubbelt så många läsare som trean i statistiken, inlägget om den nya för året tidningen Utopi. Efter dem kommer några äldre inlägg som också fortsätter att attrahera en stadig ström av läsare: Linda och Valentin, Battle Pope, och inlägget om hur det är att läsa serier på en iPad. Sen är det några nyare serier som dragit (Umbra, Svart tomtebloss), och sen ytterligare några perenna favoriter (Maka-Maka, Phoebe Zeit-Geist).
  • Antal kommentarer: 198. Den enda siffran som gått neråt jämfört med förra året. Snyft. Å andra sidan är det en del väldigt bra kommentarer så det väger ju upp!
  • Mesta söktermer: De populäraste inläggen återspeglas här. Med andra ord, en drös varianter på Lina Neidestam, Maran, Zelda, tillsammans med några ensamma huldror, dominerar, följda av Linda och Valentin osv. De enda söktermer som kommer relativt högt upp utan ett motsvarande inlägg är Fantomen och Spirou; en del gamla klassiska serier är helt klart fortfarande populära.
  • Oväntade söktermer: Om den inte redan hade dykt förra året så skulle ”intimrakning” definitivt komma med här, men nu har jag förlikat mig med att sökningar på den termen hamnar här ibland. Stackars sökare! Annars var det ingenting som stack ut, även om jag fortfarande undrar om en person som söker på termer som ”home”, ”battle”, ”rolig”, eller ”spekulativ” blir tillfredsställd med att hamna på den här bloggen. Och hur långt ner i ett sökresultat måste man egentligen gå för att få en länk hit när man söker på så allmänna termer?!?
  • Mesta refererare (bortsett från sökningar på Google, Bing o dyl): Liksom förra året kom det flest läsare hit från Serieforum. Men sen har det ändrat sig en smula, för istället för andra seriebloggar så är det Facebook som seglat upp som tvåa, följt av WordPress (som listar inlägg från olika WordPress-bloggar på sin hemsida). Så det sociala internätet har nått hit också. Sen följer andra bloggar, förutom att Neidestam givetvis dyker upp även i den här kategorin: Intervjun med Neidestam i DN apropå Maran har lett till totalt 135 läsningar av min recension.
  • Sist men inte minst, totalt antal läsningar: 29,285. Så ökningen av antalet visningar går fortsatt uppåt, med 11,317 det första året följt av 19,398 det andra. Yay! Och ett stort tack till Lina Neidestam who helped make it happen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s