Är den nya iPaden värt sitt pris?

Postat den

Det mycket korta svaret: Ja.

Det något längre svaret: Japp.

Det kanske mer informativa svaret: Om man som jag läser en hel del på sin padda (eller vilken tablett man nu använder) så är den högre upplösningen guld värd. Hela uppslag som enklast visas som en enda bild där sidorna m a o får halva storleken är nu inga som helst problem att läsa utan att zooma in & ut. Om grundmaterialet är bra förstås; jag misstänker att det blir till att ladda ner en del av de köpta serierna igen så fort nyare versioner med högre upplösning finns tillgängligt.

Det börjar nu se så ruggigt bra ut att den vanliga serietidningen definitivt fått konkurrens, och skälen för att läsa på papper eller på läsplatta känns nu som om det nästan enbart kommer handla om vilket man föredrar av andra än rent kvalitativa tryckskäl (tidigare var en stor anledning att välja tidningen framför plattan helt enkelt att tidningen hade så mycket bättre tryck än plattans något suddiga bild, men det gäller inte längre). Intressant kommer det att bli!

»

 1. Håller med på alla punkter. Det enda som är synd nu är att det är så jävla dålig upplösning på de elektroniska serierna man köper. Det är faktiskt bedrövligt då man ändå betalar en bra peng för dem. Jag har testat lite piratvarianter av scannat material och det är hundra gånger bättre. Det är exakt sånt som förlagen måste vara bra på. De får fan inte vara sämre än bovarna.

  Men åh vad jag älskar min nya fina vita iPad. Jag börjar nästan bli onyanserad och religiös i min dyrkan till Apple så något måste bryta det här snart.

  Gilla

 2. Jag tror nog att förlagen kommer öka upplösningen nu för det behövs, precis som du säger. De serier jag läst när jag testade som såg så bra ut var alla piratade eftersom de köpta har upplösning precis anpassad för den gamla skärmen, så nu ser det deppigt ut.

  Om förlagen däremot inte tilllhandahåller högupplösta serier så är det Game over; piratkopierade serier kommer i så fall vara det enda rimliga att läsa.

  Gilla

 3. Laddade hem lite hulksson idag till extrapris från comixology och upplösningen var mycket bättre än innan

  Gilla

 4. Skönt att höra att förlagen redan tänker på det!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s