Ariol – Just a Donkey Like You and Me

Postat den

Ariol 1 - cover

Well, dags igen för någonting som är mer ett tips om en trevlig barnserie än en renodlad recension: Förlaget Papercutz (med titlar som Smurfarna, Starke StaffanDance Class och Monster) har letat upp ytterligare en charmig fransk barnserie som man översatt till engelska där Emmanuel Guibert (The Photographer, Alan’s War, Sardine) står för manuset medan den för mig okända Marc Boutavant tecknar: Ariol.

Den första volymen (två till är redan utlysta) heter Just a Donkey Like You and Me och var som sagt en trevlig upplevelse. Ariol är en liten åsnepojke som går i skolan tillsammans med diverse andra djurbarn och boken består av 12 stycken 10-sidiga små berättelser, typ Ariol besöker sin hemliga förälskelse Petulas hem; Ariol och hans vän Ramono går på bio i sällskap med Ariols mormor, Ariol vill inte gå upp på morgonen eftersom det är så kallt och mörkt ute, och så vidare.

Ariol - Flyttfåglar

(Seriesidorna är tagna från presskitet -> de har en vattenstämpel i mitten. Bara så ni vet!)

Små vardagsberättelser, alla från Ariols synvinkel, och helt fria från flörter med vuxna; Ariol är en serie som helt riktar in sig på sina tilltänkta unga läsare.

Det är lustigt att med allt prat om hur få bra serier för barn som görs nuförtiden (allt prat = mycket prat i den mycket begränsade serieankdammen, alltså 😉 ) så kommer det samtidigt ut mängder av alldeles utmärkta barnserier i Europa. Däremot är det alldeles förtvivlat ont om dem i Sverige och det är synd för jag skulle gärna kunna köpa serier som Ariol och sätta dem i händerna på de barn jag känner som är i rätt ålder 😦

Ariol - Gymnastik

»

  1. Ping: Ariol – Happy as a Pig… | Serienytt.se

  2. Ping: Ariol – Happy as a Pig… | Simon säger

  3. Ping: Mini-uppföljningar | Serienytt.se

  4. Ping: Mini-uppföljningar | Simon säger

  5. Tack för tips! Måste skaffa! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s