Litet köptips

Postat den

Marshal Law Deluxe Edition cover

Efter sju sorger och åtta bedrövelser lyckades till slut DC ge ut deluxe-utgåvan av Pat Mills & Kevin O’Neills Marshal Law. Den har utannonserats flera gånger så jag trodde nog aldrig att den skulle komma ut men nu finns den alltså på riktigt. Jag har redan recenserat den första och längsta historien i den, Fear and Loathing, men här finns alltså också de övriga serierna med den superhjältehatande superhjälten; totalt 480 sidor ultravåld och kantigt suveräna teckningar av O’Neill.

Övrig konsumentupplysning:

  • Trycket är inte perfekt. Ta exempelvis Fear and Loathing som på en del sätt ser lite bättre ut än den första och sedan länge utgångna utgåvan men på det stora hela sämre; jag misstänker att originalfilmerna för färgläggningen är sedan läge försvunna.
  • Om man redan har Fear and Loathing men saknar de övriga är det inte säkert att man behöver den här boken eftersom den är den med marginal bästa serien. Marshal Law Takes Manhattan är också väldigt rolig där huvudpersonen tar sig an The Avengers (eller snarare, Mills/O’Neills version av desamma), men den är bara ungefär 50 sidor lång. Resten av serierna är mer förglömliga, och mot slutet känns det till och med som om O’Neill lite tappat sugen.
  • Att läsa Marshal Law är att läsa inspirationen till alldeles för många långt nyare superhjälteserier. Ennis The Boys eller för den delen så gott som alla Mark Millars allra sämsta serier består till stora delar av upprepningar från den här serien när det gäller att skildra superhjältar från deras allra sämsta sidor.
  • Om man istället tittar på inspirationskällor till Marshal Law måste det sägas att fet finns en hel del av 2000AD och Judge Dredd-andan här, milt sagt.
  • O’Neill tar upp kampen med Will Elder vad gäller hur mycket bakgrundsklotter/skyltar man kan få in i en serie, framförallt i de tidigaste serierna. Och han gör det bra 🙂

Marshal Law 3-28

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s