Nostalgi: Erindringer fra fremtiden

Erindringer fra fremtiden - Omslag

För nästan exakt 3 år sedan trodde jag att jag hade läst mitt sista nya Linda och Valentin-album. Serien var avslutad (på ett bra sätt) och skaparna Christin & Mézières sa att det nu var slut. Men det visade sig vara inte riktigt sant för nu har det dykt upp ett album till, nyligen utgivet på danska: Erindringer fra framtiden. Fast på ett vis var det ändå sant för det nya albumet är inte ett traditionellt album utan istället är det vad som utlovas i titeln, nämligen en återblick på det som varit.

Erindringer fra fremtiden består av nio korta avsnitt som täcker upp de nio första albumen av serien. Avsnitten inleds med ett dubbeluppslag med en målning av Mézières + en teckning, som sedan följs av några sidor i vanligt serieformat. Serien är ibland en återberättelse av albumet ifråga med nya vinklingar på det som utspelade sig, ibland ett återseende av karaktärer från albumet. Som exempel på det första har vi den här sidan från serien som handlar om Det stigande vattnets stad:

Erindringer fra fremtiden - New York

Det här är naturligtvis ett album för de redan frälsta; nostalgi kräver ju att man redan vet vad det som refereras till handlar om. Och som ren nostalgi fungerar det också bra, det är en trevlig bok att sitta och bläddra i och minnas serierna. Som serie är den väl ärligt talat sisådär, med ganska menlösa berättelser och där det ibland syns tydligt att Mézières inte längre är lika stadig på handen (även om han slarvade även tidigare är det här mer av den varan).

Det blir ingen längre recension av Erindringer fra fremtiden eftersom det är så enkelt att förklara vad det är: En mysig kväll med några gamla vänner som onekligen inte längre är vad de har varit, men att småprata om gamla äventyr och gemensamma erfarenheter med sina vänner är inte heller det så dumt ^_^

Erindringer fra fremtiden - Linda

3 reaktioner till “Nostalgi: Erindringer fra fremtiden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s