Förbättring: Astronaut Academy – Re-Entry

Postat den

Astronaut Academy Re-Entry - Cover

En serie för barn/ungdom idag, nämligen del två av Dame Romans serie om en skola för blivande astronauter: Astronaut Academy – Re-Entry. En huvudsakligen lättsam serie som jag när jag läste den första delen tyckte var roande men inte mycket mer än ett hyggligt hantverk.

Här i del två fortsätter det på samma sätt med korta episoder om olika elever/lärare, men handlingen har lite mer djup i sig än förut. Ett monster som kan förvandla sig till vem som helst är lös, ett monster som lever på elevernas hjärtan. Skolan ser sig tvungen att förbjuda kärlek på det att ingen ska lämna bort något av sina hjärtan till en annan (man kan ha en flera hjärtan så man kan lämna ett till den man är kär i; tänk typ Zelda-spelen).

Eleverna gillar inte påbudet och bestämmer sig för att lösa problemet själva. Tonårskärlek, humor, knasiga föräldrar och en del rymdäventyr följer (inklusive skumma framtidssporter, gigantiska robotar och annat smått och gott).

Resultat är en serie som den här gången verkligen känns som en variant på O’Malleys Scott Pilgrim, men gjord för lite yngre läsare. Samma uppsluppna referenser till tv-spel, manga och andra moderna referenser, och faktiskt drar även teckningarna åt samma håll. Förlaget är First Second men Astronaut Academy känns mer som en Oni Press-serie, förlaget där Scott Pilgrim kom ut och som har en uppsjö serier som både designmässigt och innehållsmässigt liknar varandra.

Det är fortfarande inte omistlig läsning, men jag tycker den här avslutningen (tror jag, det verkar åtminstone så) gör att Astronaut Academy definitivt är en mycket rekommendabel serie; jag hade trevligt rakt igenom när jag läste den 🙂

Astronaut Academy Re-Entry - Hjärtan

»

  1. Ping: Försämring: Polly and the Pirates – Mystery of the Dragonfish | Serienytt.se

  2. Ping: Försämring: Polly and the Pirates – Mystery of the Dragonfish | Simon säger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s