The Unbeatable Squirrel Girl

Postat den

The Unbeatable Squirrel Girl 006 - cover

Någon som är sugen på ett förträffligt exempel på hur man kan göra en superhjälteserie för en ung publik idag? I så fall kan jag rekommendera The Unbeatable Squirrel Girl, en ny tidning för i år som Marvel ger ut med Squirrel Girl i huvudrollen, en superhjälte som dök upp första gången 1992 och som sedan dess gästspelat i diverse tidningar.

Poängen med Doreen Green, alias Squirrel Girl, har varit att trots att hennes superkrafter är av de minimalaste slaget (hon kan tala med ekorrar, hon är ungefär så stark som en ekorre i människostorlek skulle vara, och hon har en gigantisk ekorr-svans) så är hon just ”Unbeatable”: I serien som introducerade henne (tecknad av veteranen Steve Ditko) besegrar hon själv Doctor Doom, och efter det har hon besegrat karaktärer som M.O.D.O.K, Thanos, Wolverine med flera.

Men nu har hon alltså huvudrollen i sen egen tidning, och när den börjar har hon precis börjat på college för att studera datavetenskap. Väl där upptäcker hennes rumskamrat Nancy snart att hon är Squirrel Girl (att dölja sin hemliga identitet är ingenting som Doreen Green är så värst bekymrad över), och sen snurrar det vidare med nya bekantskaper som Chipmunk Hunk (ni kan nog gissa vad hans superkrafter är, ungefär…) osv.

The Unbeatable Squirrel Girl - Fire fightingDet är ingen måste-läsning men det är verkligen trevlig läsning, med en uppsluppen anything goes-känsla, och i huvudrollen briljerar Squirrel Girl med sin lätt udda syn på världen. Författaren Ryan North, som tidigare gjort bland annat webbserien Dinosaur Comics, lyckas göra henne och hennes vänner alldeles lagom knasiga, utan att det känns krystat (även om jag inte är helt förtjust i kommentarerna från författaren som finns längst ner på de flesta sidorna), och tecknaren Erica Hendersons enkla, nästan naiva stil, passar bra in den med.

Med andra ord, ytterligare en serie inriktad på den yngre läsekretsen, och det känns som om den kritiska massan nog med lite tur är nådd nu; om du gillar The Unbeatable Squirrel Girl finns det flera andra serier från exempelvis Marvel som du också kan läsa, som Ms. Marvel. För några år sedan dök det upp enstaka bra serier av den här typen men eftersom de var just enstaka verkade det svårt att finna en stadig läsekrets, men nu borde det gå bättre. Cool. Cool-cool-cool!

The Unbeatable Squirrel Girl - Galactus

En ny motståndare för The Unbeatable Squirrel Girl!

»

  1. Ping: Årskrönika 2015: Serierna | Simon säger

  2. Bra rec av en bra serie!

  3. Åh älskar denna serie. 🙂 Så härlig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s