Prinsessa älskar prinsessa

Postat den

Vegetaline: Ung, överbeskyddad, löjligt rik, sjuklig (kanske beroende på just den överbeskyddande modern som hindrar henne från att gå ut), med drömmar om vänner och frihet.

Codette: Ung, självständig, flykting (mer eller mindre) tar några av hennes vänner med henne till en fest anordnad av Vegetaline hemma i Vegetalines familjs palats (som själv givetvis inte får gå på festen för sin mamma).

När Codette sedan antar ett vad om att försöka smyga sig till en kyss av Vegetaline (som ingen utomstående någonsin sett) har vi alltså ett klassiskt sagoscenario med en instängd prinsessa, vaktad av ett monster (mamma), som blir kysst av en modig prins(essa) varpå de två blir blixtkära. Resultat: Serien Prinsessa älskar prinsessa, skriven och tecknad av Lisa Mandel.

Det här är en serie av ett slag som jag är förtjust i, med teckningar i en samtidigt både småslarvig och mycket charmig stil som är typisk för den här sortens moderna franska feelgood-serier. Det som är lite ovanligt här är sagostämningen; de flesta serier av den här typen, som Exquisite Corpse, är mer realistiska. Och eftersom jag gillar sagor så gärna för mig, det känns bara uppfriskande.

Prinsessa älskar prinsessa

Så stor litteratur är det inte men som sagt, jag gillar det som mysig läsning, och visst är det också roligt att den översatts till svenska. Det måste vara någon på förlaget Epix som också är svag för genren med tanke på att de också gav ut serien Lo för några år sedan, en inte alls olik serie med samma lätta handlag och stämning.

Tl;dr: Exempelsidan här ovan visar tydligt vad för slags serie det här är, och om ni tycker den ser lovande ut så kommer ni också gilla Prinsessa älskar prinsessa; om ni tycker den ser ut som blaha-blaha så kommer ni inte ändra er om ni läser hela boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s