Årskrönika 2018: Blogg-statistik

Same procedure as last year? Same procedure as every year!

  • Antal inlägg: 94. Ser man på, en liten ökning från förra året 🙂 Inte i närheten av 2009 då det blev 214 stycken, men ärligt talat var det ganska många rätt korta inlägg då, så om jag splittrat upp mina Gott och blandat-poster på ett inlägg / serie hade jag nog varit i närheten av det antalet. Och jag verkar ha stabiliserat mig på ungefär såhär många inlägg / år, om jag kollar de senaste årens statistik. Däremot har det blivit ovanligt mycket text i år:
  • Antal ord: 91552. 50% fler ord än 2017 lyckades jag sätta på pränt, faktiskt flest någonsin förutom just då 2009 (97893 stycken). Jag vet inte om kvalitén har hållit sig, men det är hursomhelst ord nog för en normal roman. Kanske skulle prova på det under 2019?
  • Antal kommentarer: 233. Bra jobbat, allihop! Trots att det fortsätter att vara Facebook som ibland har fler kommentarer finns det ändå en del här, och fler 2018 än  året innan. Och som jag sagt förut föredrar jag egentligen bloggen framför Facebook; allt på Facebook är efemärt och jag är intresserad (ok, fåfäng…) nog för att vilja kolla bland annat kommentarer även dagen efter de har gjorts. Och apropå Facebook…
  • Mesta refererare: Facebook, såklart, men i år med betydligt mindre dominans än förut över tvåan, dvs Serieforum. Säkert en slump eftersom just FB är väldigt beroende av huruvida jag recenserar någon serie på svenska där någon som är aktiv på FB är involverad, och 2017 hade till exempel Lilla Fridolf och Martilo väldigt många referenser från just Facebook. Men kanske är det någonting som också låg i luften 2018, ett år som verkligen inte var ett bra år för Facebook. Sen kommer diverse andra sociala medier som Twitter, Pinterest med flera. En sak som lyser med sin frånvaro är refereringar från Adlibris o Bokus, och där får jag skylla mig själv som inte längre aktivt ser till att mina recensioner hamnar på respektive boks sida. Jag ska nog göra det igen, har egentligen bara glömt bort det!
  • Mest lästa: Tja, inga överraskningar här med samma etta som 2017, nämligen Peter Pan från den mörka sidan. Den evigt unge pojken är evigt attraktiv, uppenbarligen, även om han i Loisels tolkning är en synnerligen stygg pojke. Vad som också känns igen är att tvåan är en svensk serie som varit bra på att bygga upp en närvaro på sociala medier; ifjol var det Martilo, i år är det första serien med Karl Kämpe. Efter det är det en blandning av oldies och album från 2018, närmare bestämt Don Martin 1956-1965 (oldie), Kapten Stofil – Dåligt är det nya bra (2018), Hagbard Handfaste (oldie men jag har ingen aning varför den var populär att läsa om just 2018 eftersom den aldrig synts till tidigare i topp-listorna), för att avrundas med tre 2018-album och två oldies, Närmare kommer vi inte, Gaston – Den kompletta samlingenLjuset från Borneo, Lilla Fridolf och Asterix hos pikterna. En inte oäven samling serier med klar dominans för serier på svenska (8 av 10), någonting jag har tänkt på förut, nämligen att det är rätt tydligt att läsare av den här bloggen läser mer om serier utgivna här. Också noterbart att för första gången på fem år är inte något Linda och Valentin-album med men så avslutades också Cobolts samlade utgåva 2017. Men med 4 av 10 album på listan är det fortfarande tydligt att Cobolts utgivning är populär hos mina läsare.
  • Antal läsningar: 29046. Ha, en liten ökning av antal läsningar direkt på sajten! Men i princip lika många, och det är en siffra som hållit sig fascinerande stabil ett längre tag, oavsett hur många som läser på annat sätt, exempelvis via RSS (jag fortsätter med att publicera hela inläggen via RSS, så den som liksom jag gillar det formatet behöver inte klicka vidare till den här sajten om de inte vill). Så jag ser fram mot ett inlägg som det här om ett år ungefär med ungefär 29046 läsningar 🙂

En reaktion till “Årskrönika 2018: Blogg-statistik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s