”The body gives up faster than the soul. The soul, though, is a sore loser.”: Blossoms in Autumn

Förlaget SelfMadeHero fortsätter att plocka upp godbitar ur Europe Press digitala utgivning för att ge ut dem i fysiska utgåvor för alla ludditer (som, beroende på humör, ibland inkluderar mig) som inte gillar att läsa serier digitalt. Dagens bok, som jag alltså numera har både digitalt och IRL (bilderna är som nog syns från den digitala versionen) heter Blossoms in Autumn och är tecknad av Aimée de Jongh och skriven av Zidrou. de Jongh är en ny och trevlig bekantskap för mig, medan Zidrou är en gammal men lika trevlig för det; Zidrou är bland annat ansvarig för den charmerande semesterskildringen Glorious Summers och den bitvis utmärkta Ljuset från Borneo, två serier som visat hur väl han behärskar att skildra karaktärer medelst dialog.

Och samma sak gäller här, med en historia om Ulysses, 59 år gammal, och nybliven (och ofrivillig) pensionär, och Mediterranea, en jämnårig kvinna som driver en anrik ostbutik. Ulysses har tråkigt att hantera sin pensionstillvaro där ingenting händer:

Men när de av en slump träffas på Ulysses sons läkarmottagning börjar kärleken spira, och Zidrous redan nämnda känsla för hur relationer beskrivs och utvecklas medelst dialoger är lika på pricken som alltid. Hur det är att bli äldre, hur det känns när kroppen är gammal men sinnet är ungt, hur det aldrig är för sent att ta chansen när den dyker upp; allt finstämt skildrat både i text och bilder där de Jongh lyckas förträffligt väl med att skildra hur kroppar uppfattas och uppför sig, oavsett ålder.

Det är verkligen ingen dramatisk historia utan mer av en klassisk romcom; inte ens (det mycket franska, även om Zidrou nu är belgare… 😉 ) inslaget med en betald älskarinna som Ulysses har innan han träffar Mediterranea injicerar beska i berättelsen. Ärligt talat blir det egentligen lite väl sockersött och utan tuggmotstånd, och tvisten på slutet känns helt onödig eftersom poängen med att nya upplevelser och möjligheter alltid kommer finnas redan framgått så tydligt.

Men trots den något menlösa handlingen är det en bra serie, en av de där serierna jag gillar både för att den är trevlig att läsa och för att den är ett exempel på att serieformen fungerar så bra för alla slags berättelser. Inklusive en romantisk lättsam berättelse om två äldre människor som hittar varandra, och som inte låter åldern hindra dem från att bli sådär löjligt flörtiga i sin nyförälskelse 🙂

Kan köpas bl.a. här:

(kan vara affiliate-länkar, dvs om du köper via länken får jag en liten ersättning)

En reaktion till “”The body gives up faster than the soul. The soul, though, is a sore loser.”: Blossoms in Autumn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s