Lästips: Blue Flag

Ett mycket kort lästips idag eftersom det är en serie som jag dels bara läst en fjärdedel av (dvs två hittills översatta volymer av totalt åtta), dels eftersom en stor del av nöjet med läsningen är att jag inte har en aning om vad som kommer hända, någonting som är mycket ovanligt med japanska romantikserier där det oftast redan i första kapitlet framgår tydligt vilket/vilka par som kommer bildas, och jag därför inte vill avslöja alltför mycket av vad som händer för andra läsare. Men några till rader får det bli, liiite ljus kan jag släppa ut ur säcken och kanske något enstaka grymt 😉

Att det handlar om romantik har jag redan skrivit, men det är en romantik som är en smula svårklassificerad. Ursprungligen publicerades Blue FlagShōnen Jump+, en digital plattform som tillåter lite mer vildvuxna serier än vanliga Shōnen Jump, och den friheten tillvaratar Kaito här med en serie som teckningsmässigt ser ut som de flesta shōnen-serier (men med ovanligt bra människoteckningar skulle jag säga) men som innehållsmässigt avviker en del. Huvudpersonen Taichi tror sig inte vara intresserad av det där med kärlek, men mot sin vilja blir han indragen i sin klasskamrat Futaba Kuzes förälskelse i Toma, en barndomskamrat till Taichi. Futaba är liten, blyg, tillbakadragen, allt egenskaper som Taichi själv avskyr, men motvilligt inser han att skälet till det är att han vet med sig att han själv är likadan, till skillnad från Toma som avgudas av alla; pojkarna imponeras av hans fysik och storlek, flickorna faller för hans utseende och karisma. Hur osannolikt han än anser det vara att Toma skulle bli intresserad av Futaba slutar det ändå med att han försöker hjälpa henne, men han har inte räknat med sina egna känslor. För vad vill han egentligen? Och för den delen, vad vill Toma?

Läs Blue Flag för att få reda på hur det går!

Futaba är, som sagt, blyg…

Jag väntar själv med spänning på den precis utkomna tredje delen, och det kommer vara plågsamt att sen behöva vänta in volymerna 4-8 också. Snyft!

Kan köpas bl.a. här: (affiliate-länk, dvs om du köper via länken får jag en liten ersättning)

En reaktion till “Lästips: Blue Flag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s