Kort-kort: MAO

Det har varit tunt med uppdateringar här ett tag nu, och jag kan bara skylla på det där #/%€”¥¢ viruset som gör att allt blir så segt, och som ett resultat har jag som jag nämnt tidigare huvudsakligen hållit mig till lättsmält & lättläst läsning. Och det kanske inte alltid är det intressantaste att skriva/läsa om, så i kombination med lite mindre energi än vanligt så, well…

För att få upp farten igen tänkte jag därför ändå ta och skriva en del om vad jag läst, men istället för en lååång post med flera korta omdömen tänkte jag hålla mig till en serie / post, men riktigt korta inlägg istället. Med det sagt, dags att starta!

MAO är Rumiko Takahashis senaste längre serie efter att Rin-ne avslutades 2017. På engelska har den ännu inte publicerats officiellt; förlaget VIZ som ger ut hennes andra serier är precis i sluttampen av sin Rin-ne-utgivning så jag antar att MAO är härnäst på tur. Men jag blev lite sugen på att se vad det var för en serie och letade därför upp de första volymerna för att se vad det var för någonting.

Och tja, hm, kanske inte riktigt vad jag hoppades på. Jag gillar det mesta av vad Takahashi gör, men tycker definitivt att hon är bäst när det gäller mer jordnära serier, som Maison Ikkoku och Rumic Theater, medan fantasy-inslagen i serier som InuYasha blir lite för mycket av Veckans monster för mig. MAO känns för min del alltför mycket som en mix av InuYasha och Rin-ne, där vi återigen får följa skeendena i serien via en ung kvinnlig karaktär som på ytan lever ett vardagligt liv i ett modernt Japan men som dras in i övernaturligheter via den manliga titelkaraktären. Så temat är (tyvärr) uttjatat, och jag fruktar att det kommer gå med MAO som med de andra två: De första volymerna känns fräscha och intressanta när man får lära känna huvudpersonerna, men sedan faller serien in i ett alltför förutsägbart schema.

Och jag kommer precis som med InuYasha och precis som med Rin-ne mest av allt uppskatta de fåtaliga avbrotten i allt övernaturligt när Nanoka (den kvinnliga karaktären i MAO) istället lever ett helt vanligt liv och går i skolan och umgås med sina skolkamrater :-/

Helt ordinär är Nanoka inte, men mestadels

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s