About

Minipresentation:

 • Simon Wigzell
 • Har alltid läst (kanske för) mycket böcker, serier osv
 • Jobbar inte alls inom litteratursvängen men däremot inom IT-svängen f n
 • Köper bara litteratur som jag tänker läsa, så tji samlar-intresse; om jag inte tänkt läsa det så köper jag det inte heller

»

 1. Hej!

  Tänkte att du skulle gilla min nya webbserie på http://www.kisenja.com

  Kul läsning!

  Med Vänliga Hälsningar
  Katarina Emgård

 2. Enjoy your pieces and thanks for the nice comments on the Perkins and Jones books. I myself prefer Mary, but you do admit that Stan was damned good. It’s fascinating when you consider they shared a studio for a number of years, yet produced such vastly different strips. But to my mind Leonard Starr is the better of the two. I like Leonard’s clean line and how he sets up a panel. Stan has movement, but Leonard has style.

 3. @Charles: Glad you liked the posts about Perkins and Jones, and big thanks to you for reprinting them! As I wrote, I’m not sure which I prefer from an illustration point of view: The clean line of Starr or the more whimsical and sometimes cartoony one of Drake (sometimes, especially when he draws Eve’s face, you can definitely see why he was chosen to draw Blondie).

  But Starr is superior when it comes to scripting :-)

 4. Jag upptäckte just din blogg och den verkar mycket intressant. Jag ska läsa lite här och var. :-)

 5. hur mailar man dig, tro?

 6. Maila mig på swigzell (a) gmail.com

 7. Martin, Göteborg

  Hej Simon! Jag brukar hamna in på din sida emellanåt, och du är så jäkla bra. Stort tack! Finns det andra seriesidor/bloggar/tidningar du själv botaniserar bland? Jag har försökt med franska seriebloggar, men de är så oöverskådliga. /Martin, Göteborg

 8. Hejsan Martin! Kul att du gillar sidan; det är verkligen roligt att få feedback!

  Jag är för dålig på franska för att följa de bloggarna, tyvärr, så för mig är det svenska & engelska som gäller. Vad gäller svenska så kollar jag ibland Shazam.se även om de mestadels skriver om superhjältar som jag inte är så värst intresserad av, Staffan@Staffars (http://blogg.staffars.se/) för att ha koll på nyutkommet i svenska butiker, och Mangaläsaren (se länk till höger) som inte postar ofta men alltid är intressant, t o m när det handlar om superhjältar :-)

  Engelska blir mer sporadiska tittar då och då. Paul Gravett har alltid bra tips och en säker smak (http://www.paulgravett.com/index.php/site/pg_blog/), och Tom Spurgeon har bra koll på USA (http://www.comicsreporter.com/).

  Men egentligen blir det mest tillfälliga infall, som exempelvis Serieforums-besök, bloggar som ibland tar upp serier som jag får nys om på olika sätt (t ex att de kommenterar här varpå jag följer deras länk tillbaka), osv. Jag gillar att inte ha det alltför planerat, lite lätt kaotiskt :-)

 9. Hej!

  Jag jobbar för Kult pr, och ser mig om efter bra bokbloggare som kan tänkas vilja ha recensionsutskick från de förlag som vi jobbar med
  (Lind & Co, Leopard, Massolit etc). Jag har hittat din blogg, och om du är intresserad av utskick vill jag att du skickar följande information till mig:

  Kontaktperson (för- och efternamn)
  E-postadress
  Telefonnummer (om det finns – inte nödvändigt)
  Fysisk adress/Postadress

  Med vänlig hälsning
  Stina Wahlén
  ______________________________________________

  Stina Wahlén
  Kult pr
  Kammakargatan 48
  SE-111 60 STOCKHOLM
  stina.wahlen@kultpr.se
  +46 73 054 88 61

 10. Hej, jag kollade lite på din blogg och undrar om du är intresserad av att recensera min bok – Ambassadören? Jag har redan fått en del feed-back från läsare och två vanliga kommentarer är, ”Jag gillar inte science fiction men den här var verkligen bra!” och ”Det är inga små ämnen som avhandlas!” Visserligen finns det några typiska scifi-attribut i boken men fokus ligger på en helt annan och mer existentiell fråga: Har människan en moralisk rätt att leva på Jorden med tanke på rovdriften av naturresurser och oförmågan att hålla fred. Gå gärna in på hemsidan och läs vad andra tyckt. Där finns också mer information om boken. http://www.amby.se/sagtom/sagtom.htm Är du intresserad av att recensera Ambassadören så har jag den tillgänglig både som e-bok och pappersbok. Hör gärna av dig/Med vänlig hälsning Björn

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 211 andra följare